Succesverhalen

Hallo, mijn naam is Shirlin. Ik ben in 2008 afgestudeerd bij Instituut Thomas voor de opleidingen Pedicure en Schoonheid. Ik heb met veel plezier de opleiding gevolgd en vooral veel geleerd. Ik was natuurlijk nog erg jong, 16 jaar oud, en vond de theorie wel pittig maar toch interessant. Je moet alles leren over het menselijk lichaam en dit heb je later ook zeker nodig in je eigen praktijk.

Na mijn studie

Na mijn studie had ik altijd al de gedachte dat ik voor mezelf wilde werken. Als je later een gezin hebt, is het makkelijk te combineren als je een eigen zaak hebt. Ik wist altijd dat het belangrijk is om eerst ervaring op te doen voordat ik voor mezelf zou beginnen. Altijd proberen zo veel mogelijk erbij te leren, zoals de specialisatie acne en de opleiding tot pedicure.

Na mijn opleiding ben ik begonnen bij Beauty Planning waar ik uiteindelijk één jaar gewerkt heb. Daar heb ik echt de basis van het vak opgedaan, maar had toch sterk het gevoel dat ik meer wilde leren. Vanuit dat punt ben ik gaan solliciteren bij grotere salons gericht op huidverbetering en ben ik terecht gekomen bij Anti-Ageing Center Dorien in Druten. Hier heb ik zeven jaar veel ervaring opgedaan in het vak en geleerd om met allerlei typen mensen om te gaan. Ik heb daar ook de mogelijkheid gekregen om verschillende specialisaties te leren zoals ontharingstechnieken en elektrisch epileren.

Toch wilde ik nog steeds verder leren, en ben ik van vijf dagen naar drie dagen werken in Druten gegaan, en ben ik de opleiding voor Medisch Pedicure gaan volgen. Ik werkte de laatste jaren naast mijn reguliere baan ook al binnen mijn salon aan huis, en dan voornamelijk als pedicure. Ik had hier veel plezier in waardoor dit niet voelde als werken. Je krijgt op deze manier het geld zelf binnen en bent echt voor jezelf bezig. Het voordeel van eigen baas zijn is dat je zelf de planning kunt bepalen.

Toen ik die opleiding had afgerond, kreeg ik het steeds drukker met klanten thuis. Daardoor kreeg ik steeds sterker het gevoel kreeg om mijn eigen zaak te beginnen. Er kwam een leuk, niet al te groot pandje vrij in het centrum van het dorp. Ik heb hier lang over nagedacht want het was natuurlijk best spannend zo’n grote stap te maken. Ik heb dit daarom ook met vrienden en familie besproken.

De knoop doorhakken

Ik dacht, je bent jong, en als je niet probeert, weet je het nooit. Dus na een tijdje heb ik toch de knoop doorgehakt. Maar toen kwamen er toch veel meer dingen bij kijken dan ik van tevoren had gedacht. Er komen heel veel dingen op je af, die je moet regelen. Maar het moet toch gebeuren en het leuke eraan is dat je het kunt doen op je eigen manier en naar je eigen smaak. Je moet dingen nooit te moeilijk voor ogen zien, maar vooral alles met beide handen aanpakken en waar nodig hulp durven vragen.. 

Ik heb ook hulp gekregen van mijn vriend, die ook eigen baas is. Maar die heeft altijd gezegd dat ik het vooral zelf moet doen. Ik heb veel advies gevraagd aan mensen om me heen, maar uiteindelijk zelf de beslissingen genomen. Op financieel gebied ben ik minder goed en dus heb ik een accountant die mij daarin begeleidt. Ik zou dit zelf wel kunnen doen, maar dit zou me veel te veel tijd kosten.

Ik volg daarnaast nog cursussen en workshops om beter te leren hoe het allemaal in zijn werk gaat om voor jezelf te werken. Ook heb ik goed contact met collega’s in de buurt, die me altijd willen helpen. We zien elkaar niet als concurrenten maar delen onze ervaringen.

Ondernemen

Het leukste aan ondernemen vind ik dat het heel fijn is om je tijd zelf in te delen. Daarentegen ben je af en toe ook

lang bezig met dingen, je staat toch alleen in de zaak. Je moet behandelingen uitvoeren en de salon schoonmaken. Daarnaast moet de administratie worden bijgehouden en moet de was worden gedaan. Zo neem ik mijn werk ook vaak mee naar huis omdat er veel geregeld moet worden maar het voelt nooit als werken, omdat ik het leuk vind en het voor mezelf doe.

Het is belangrijk dat je altijd logisch blijft nadenken en met beide benen op de grond blijft staan. Vooral niet te veel twijfelen en gewoon doen, stapje voor stapje. Telkens kleine stapjes nemen, zodat je je risico’s een beetje beperkt.

Financiering en tarieven

Ik heb nooit willen lenen. Ik heb alles zelf bij elkaar gespaard en wilde hier dus ook echt voor gaan. Het is een investering in jezelf. De inrichting en materialen hebben me veel geld gekost. Hierover heb ik veel met de accountant gesproken, wat ik zou moeten omzetten en hoe lang het zou duren voor ik mijn investeringen weer terug zou verdienen.

Over de tarieven van mijn behandelingen heb ik ook lang nagedacht. Ik heb goed nagedacht over mijn doelgroep en wat zij van mij verwachten. Mijn salon is gelegen in een klein dorp, waar naar mijn idee de mensen niet geneigd zijn grote uitgaven te doen voor schoonheidsbehandelingen. Mensen komen hier met name voor hun ontspanning. Ik heb hiermee dus een andere doelgroep dan de grote salons die gericht zijn op huidverbetering. Natuurlijk moet ik ook niet te laag zitten met de prijzen, aangezien ik zelf ook kosten maak, en uiteraard ook nog wat wil overhouden.  Ik heb gekeken naar de prijzen van anderen en heb bij mijn tariefstelling een beetje een middenweg gekozen.

Concurrenten bieden het veel los aan, pedicure- of schoonheidsbehandelingen. Ik bied die beide aan, dus ben ik allround. Ik reken vaak ruim de tijd voor een behandeling, zodat de klant zich echt gewaardeerd voelt. Ik maak ook tijd vrij tussen klanten, zodat ik alles weer netjes kan maken. Ik behandel klanten altijd zoals ik zelf behandeld zou willen worden.

Bij de productkeuze heb ik veel verschillende merken en producten vergeleken. Je moet zelf achter de producten staan die je aanbied, producten die je zelf ook zou kopen. De werking moet goed zijn en het moet goed aanvoelen. Zo kwam ik uiteindelijk toch weer bij het merk Goldflower uit. Ik vind Goldflower een erg fijne productserie. Zeker voor de prijs/kwaliteit verhouding.

Begeleiding

Zodra je de beslissing neemt om voor jezelf te beginnen, val je toch een beetje in een gat. Ik had hier af en toe graag wat meer begeleiding in gehad, zoals het schrijven van mijn ondernemingsplan, wat meer stimulering krijgen en een steuntje in de rug. Zeker over onderwerpen zoals verkooptechnieken  en de tarieven die je wilt hanteren wanneer je je break-even wilt halen.

Ik heb mooie producten in mijn salon die ik graag zou willen verkopen aan mijn klanten, maar vind dit toch nog een beetje lastig. Ik wil niet te pusherig over komen, en mijn klanten het gevoel dat ik ze dingen aansmeer. Toch moet ik het niet zo zien, maar juist het idee geven dat ik goede producten verkoop waar mijn klanten blij van worden en baat bij hebben.

Ik vind het een erg goed initiatief van Instituut Thomas om dergelijke begeleiding te bieden, zodat je echt een steuntje in de rug krijgt bij het opstarten van je salon. Ook al zal je het toch allemaal zelf moeten doen, het is altijd fijn om wat hulp en begeleiding te krijgen

 

Ik hoop dat je iets aan mijn ervaringen hebt en dat jij ook nog eens je eigen salon succesvol opent!

Liefs,

Shirlin

 

Haiiii, mijn naam is Isabelle en sinds een paar jaar heb ik mijn schoonheidssalon. Ik ben in 2012 afgestuurd bij Instituut Thomas voor de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. Ik was 18 toen ik afstudeerde maar wist altijd al dat ik voor mezelf wilde beginnen.

Na mijn studie

Ik wist altijd al dat ik voor mezelf wilde werken, maar wilde toch eerst ervaring opdoen in andere salons. Ik heb ervoor gekozen niet gelijk voor mezelf te beginnen, aangezien ik eerst wilde zien wat je allemaal tegen kunt komen en hoe andere salons werken.

Na mijn studie heb ik eerst in een grotere salon in Utrecht gewerkt, waar ik twee jaar gewerkt heb. Ik heb hier alle ins en outs gezien van de salon, zoals hoe je met je klanten omgaat, welke behandelingen ze hier aanbieden, en hoe ze extra producten verkopen.

Ik werkte hier fulltime en heb op een gegeven moment besloten om ook een beetje vanuit huis te gaan werken, dus ben toen van vijf dagen naar 3 dagen in de week werken gegaan. Ook omdat ik dan wel nog vast inkomen zou hebben. Ik had een kleinere ruimte over thuis waar ik prima behandelingen uit zou kunnen voeren, en vond het een goed idee hier te beginnen. Ook om alvast een klein klantenbestand op te bouwen.

Mijn klantenbestand werd steeds groter door mond op mond reclame en de goede prijzen die ik hanteerde. Ik had hier nog niet een hele professionele salon, en daarom zat ik ook wat lager in prijs. Ik kreeg het hier steeds drukker mee en besloot te stoppen met werken bij de salon.

Mijn eigen salon

Aangezien het steeds drukker en drukker werd in mijn salon aan huis, en ik toch liever een wat professionele salon wilde, heb ik besloten toen een grotere ruimte te gaan zoeken. Dit was nog niet zo makkelijk als ik gedacht had, ruimtes in de buurt waren erg duur en niet de locatie die ik in gedachte had.

Ik woon samen met mijn vriend en hebben ook een tuin, dus hebben we het erover gehad om een salon in de tuin te maken. Het is natuurlijk wel kostbaar om zo’n salon helemaal zelf te bouwen, maar had onderhand door de jaren heen genoeg gespaard. Ik had vergunningen aangevraagd bij de gemeente, dit duurde allemaal erg lang maar toen ik eindelijk toestemming kreeg ben ik gelijk aan de slag gegaan!

Toen ik al mijn schetsen klaar had (die ik overigens wel met hulp gemaakt heb), kon de aannemer beginnen met het bouwen van mijn salon. Ik had gekozen voor grote ramen aan de zijkant, zodat ik veel licht binnen zou krijgen en het er ook schoner uitziet. Ik ben voor een hele witte uitstraling gegaan, die erg strak eruit ziet.

Na twee maanden was mijn salon helemaal klaar, en heb ik de hele buurt uitnodigingen verstuurd. Ik had het leuk aangekleed en iedereen was super enthousiast!

Ondernemen

Toen mijn salon eenmaal stond, moest ik toch echt aan de slag. Gelukkig had ik al redelijk wat klanten opgebouwd. Maar ik ben ook actief op Instagram en Facebook geworden, met acties en nieuwtjes over mijn salon. Mijn win acties werden bijvoorbeeld veel gedeeld, wat veel reclame opleverde en dus ook nieuwe klanten!

Wat ik af en toe wel moeilijk vind, is dat je toch alles zelf moet doen. Ik werk voor mezelf en moet ook alles zelf doen. Dus schoonmaken, inkopen, afspraken maken en nieuwe behandelingen bedenken. Zo doe ik ook nog extra cursussen af en toe, zodat ik me nog beter specialiseer en nog meer kan bieden aan mijn klanten. Ik wil echt een totaal pakket neerzetten, zodat mijn klanten voor alles bij mij terecht kunnen.

Het enige wat ik lastig vind is de administratie en dat mijn cijfers allemaal kloppen. Dat mijn belasting goed betaald wordt en mijn boekhouding het einde van het jaar helemaal klopt. Hier heb ik dus een accountant voor ingeschakeld, die dit voor mij regelt. Het is wel wat duurder dan dat ik het zelf zou doen, maar op deze manier klopt het helemaal.

Begeleiding

Als ondernemer sta je er toch helemaal zelf voor, en af en toe zou het toch best fijn zijn om wat begeleiding te krijgen. Ik heb van mijn ouders en mijn vriend wel hulp gehad, maar zoals het schrijven van mijn ondernemingsplan en hoe ik social media allemaal kan gebruiken zou ik af en toe wel wat hulp willen.

Ik vind Succesvolle Schoonheidsspecialist daarom ook een goed idee, omdat ik hier meer kan lezen over hoe ik Facebook kan inzetten bijvoorbeeld. Ook is het fijn dat er verhalen op staan die ik dan af en toe kan posten.

Ik hoop dat jullie iets hebben aan mijn verhaal en wens jullie heel veel succes in de toekomst!!

 

Groetjes Isabelle

Hoe ben ik ondernemer geworden?
Allereerst start dit natuurlijk al bij de kamer van koophandel waar je je inschrijft. Van af dat moment ben je officieel zelfstandig ondernemer. Vanaf dat punt ben je er natuurlijk nog lang niet. De belastingdienst komt bijvoorbeeld al heel snel om de hoek kijken. Maar hoe werkt dat dan? “omzet” en “winst” ? Daarvoor heb ik een accountant in de arm genomen die dat allemaal voor mij regelt. Ik hoef dus alleen maar mijn in en uitgaven aan hem te tonen en hij regelt de rest. Dan heb je natuurlijk nog je verzekeringen. Gelukkig zijn ‘ondernemersvaardigheden’ een verplicht onderdeel bij het Thomas Instituut.

Wat waren mijn beweegredenen?
Ik heb zo mijn eigen visies en ideeën. Ik ben niet iemand die zich gemakkelijk iets op laat leggen. Dat heeft zo z’n voor en nadelen. Zoals veel salons werken dat werkt voor mij gewoon niet zo. Bijvoorbeeld het strak op tijd werken. Kort op elkaar plannen en soms in tijdnood komen of niet meer iets kunnen betekenen voor een klant omdat de tijd om is. Dat was één van de redenen waarom ik voor mezelf ging werken. Ik wil voor al mijn klanten optimaal de tijd hebben. Ik plan bijvoorbeeld voor een gezichtsbehandeling van 75 minuten 120 minuten in.

Hoe ben ik ondernemer geworden?
Allereerst start dit natuurlijk al bij de kamer van koophandel waar je je inschrijft. Van af dat moment ben je officieel zelfstandig ondernemer. Vanaf dat punt ben je er natuurlijk nog lang niet. De belastingdienst komt bijvoorbeeld al heel snel om de hoek kijken. Maar hoe werkt dat dan? “omzet” en “winst” ? Daarvoor heb ik een accountant in de arm genomen die dat allemaal voor mij regelt. Ik hoef dus alleen maar mijn in en uitgaven aan hem te tonen en hij regelt de rest. Dan heb je natuurlijk nog je verzekeringen. Gelukkig zijn ‘ondernemersvaardigheden’ een verplicht onderdeel bij het Thomas Instituut.

Wat waren mijn beweegredenen?
Ik heb zo mijn eigen visies en ideeën. Ik ben niet iemand die zich gemakkelijk iets op laat leggen. Dat heeft zo z’n voor en nadelen. Zoals veel salons werken dat werkt voor mij gewoon niet zo. Bijvoorbeeld het strak op tijd werken. Kort op elkaar plannen en soms in tijdnood komen of niet meer iets kunnen betekenen voor een klant omdat de tijd om is. Dat was één van de redenen waarom ik voor mezelf ging werken. Ik wil voor al mijn klanten optimaal de tijd hebben. Ik plan bijvoorbeeld voor een gezichtsbehandeling van 75 minuten 120 minuten in.

Welke hulp heb ik hierbij ontvangen?
Voor jezelf beginnen is een hoge kostenpost. Op het moment dat ik dit deed werkte ik nog fulltime. Naast mijn fulltime baan, bouwde ik beetje bij beetje mijn salon op.
Ik heb dus ook geen hulp ontvangen en zelf voor mijn salonnetje geknokt.

Wat waren mijn pijnpunten?
Het duurt erg lang voor je een beetje ‘salaris’ hebt. Op het moment dat het lekker gaat krijg je weer een stevige rekening of moet je inkopen doen. Dit is altijd echt heel
zuur. Zo heb ik dus ook verschillende keren nog maar 20 euro op mijn bankrekening gehad. Ik kon niets. Gelukkig heeft mijn man een vaste baan en heeft hij regelmatig even
bijgesprongen. Als ik dit alleen had moeten doen, had ik mijn salonnetje allang moeten sluiten.

Wat wilde ik allemaal aanbieden aan behandelingen?
Na mijn schoonheidsopleiding ben ik gelijk verder gegaan met pedicure. Ik bied alles aan wat mij geleerd is.
– Gezichtsbehandelingen
– Massages
– Harsbehandelingen
– Cosmetische handverzorging
– Pedicure behandelingen
& losse behandelingen zoals epileren of verven wimpers

Hoe ben ik op mijn prijzen gekomen?
Dat is een lastige! Ik heb gekeken naar salons in de buurt en hier ben ik in eerste instantie onder gaan zitten. Om klanten te trekken. Nu ben ik al 2x met mijn prijs
omhoog gegaan. Al doende leert men en daar mag je best meer geld voor vragen. Kijk naar het uur salaris dat je wilt verdienen en je kosten.

Hoe ben ik op de producten gekomen?

Op het thomas instituut werken ze met Goldflower. Ik ben hier mee verder gegaan. In eerste instantie vond ik Goldflower maar lelijk en simpel. Ik ben naar
verschillende beurzen geweest om te kijken welk merk goed bij mij past. Ik heb een heel erg gevoelige huid en na het bezoeken van de beurs zat mijn arm, waarop ik alles had getest, van onder tot boven onder de uitslag. En toen dacht ik; Ik ben ook gek ook. Goldflower heeft een ontzettend uitgebreide lijn (dit valt dan ook erg tegen bij andere merken), ruikt heerlijk en ik reageer er niet op. Mijn klanten vinden het grootste voordeel dat ze kwaliteit hebben voor een klein prijsje.

Waarom gaan de klanten naar jou en niet naar anderen?
Dát is een geheim van de schoonheidsspecialiste…. Laten we het erop houden dat je vooral, maar dan ook echt vooral, jezelf moet zijn!

Welke hulp kunnen wij jou bieden of mistte ze de afgelopen maanden en kunnen wij dit oppakken?
In de praktijk leer je het beste. Daar kan geen opleiding tegenop. Al heb ik op Instituut Thomas wel heel erg veel geleerd van de ondernemersvaardigheden. En zo nu en dan had ik graag wat informatie gelezen of vragen gesteld over hoe ik social media het best kan inzetten bijvoorbeeld. Al met al, een goed initiatief van Succesvolle Schoonheidsspecialist.

Hoe ga je om met de onzekerheid als ondernemer?
Daar moet je je eigen weg in vinden. Je probeert, je faalt, je staat weer op en probeert het nog eens. Als je dit niet kan, dan is het ondernemerschap niets voor jou.

Welk onderzoek heeft ze gedaan, alvorens ze de keuze nam om voor zichzelf te beginnen?
Dit leer je al met ondernemersvaardigheden. Verder heb ik me niet echt met de concurrentie bezig gehouden, om zo mijn eigen ding te doen.

Wat vind je het leukste aan het zelfstandig ondernemerschap?
De band die ontstaat met je klanten. Je trekt alleen maar klanten aan die je zelf leuk vind. Klikt het niet, dan zie je deze mensen nooit meer terug.  Je bent soms net een maatschappelijk werker. Mensen vertellen je alles. Ze leggen hun ziel helemaal bloot. En dat is prachtig.

Groetjes,

Sanne Berendsen