De frisse start na de zomervakantie

De zomervakantie is voorbij. De kinderen zijn weer naar school en het is tijd om weer met frisse zin aan de slag te gaan. Je bent lekker uitgerust na de vakantie en je agenda loopt weer vol. Alle reden om er weer tegenaan te gaan. Hoe start je het ‘nieuwe seizoen’ weer op?

Salon opruimen

Om nieuwe inspiratie te krijgen en met een frisse start te beginnen, is het een goed idee om je salon uit te mesten. Haal alles eruit, haal een doekje over de planken en zet je producten weer anders neer. Zorg ervoor dat je klant geprikkeld wordt door de nieuwe presentatie van je producten. Voor jezelf is het fijn en overzichtelijk als de laadjes weer eens worden uitgezocht en opgeruimd. Zorg er ook voor dat je extra aandacht besteed aan het schoonmaakwerk. Een schone en opgeruimde salon zorgt ervoor dat je hoofd ook lekker leeg is en je er met frisse zin weer tegenaan kan.

Nieuwe acties verzinnen

Zijn er misschien producten die je nog over hebt van deze zomer? Heb je nog enkele items staan en wil je daar graag van af? Bedenk dan een leuke kortingsactie hiervoor. Of misschien wil je juist je klant attenderen op de producten die de huid nodig heeft na de zomervakantie.

Zorg ervoor dat je ergens een mooi hoekje maakt om je producten te presenteren met een leuke actie. Maak je klant weer nieuwsgierig!

Leveranciers benaderen

Om te zorgen dat je niet raakt ingedut is het belangrijk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. Benader je leverancier en kijk welke nieuwe producten er zijn uitgebracht. Misschien zijn er flyers beschikbaar die je alvast in je salon kan leggen om je klant nieuwsgierig te maken. Dan is het daarna ook makkelijker om te beslissen om het product in te kopen.

Een leverancier heeft vaak ook aantrekkelijke acties om het kopen van de producten interessant te maken voor je klant.

Oude klanten bellen

Misschien is je agenda overvol maar het kan ook zijn dat je schema er nog wat magertjes uitziet. Maak een lijst voor jezelf welke klanten al langere tijd niet meer zijn geweest. Benader ze en kijk of ze weer graag een nieuwe afspraak willen maken. Wie niet waagt, wie niet wint!

Vind jij het moeilijk om weer aan de slag te gaan na de zomervakantie? Wat zijn jouw tips om je salon weer een boost te geven?

Bron: https://www.beautyspot.nl/nieuws/de-frisse-start-na-de-zomervakantie